Φορτώνει...
.

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Συνάντηση ξανά το Φθινόπωρο για το ...κόσμημα


Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των μαθημάτων κατασκευής κοσμημάτων. Ο επόμενος κύκλος θα ξεκινήσει το Σεπτέμβρη.
Ευχαριστούμε θερμά τη κα Σοφία Κάγκανη, η οποία αφιλοκερδώς μετέδωσε - με τον καλύτερο τρόπο - στην ομάδα τις γνώσεις της.

ΦροντίΖΩ το περιβάλλον Let’s do it


Την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 και ώρα 10:30 π.μ., στο χώρο της Πυροσβεστικής Νάξου (Χαλκί) θα παρακολουθήσουμε από εξειδικευμένο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος Νάξου πως να προστατεύουμε τον τόπο μας από τη φωτιά και πως θα βοηθήσουμε στη κατάσβεση, σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Θα ακολουθήσει εκδρομή στον πύργο του Χειμάρρου και στον Καλαντό.

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

όταν η τέχνη γίνεται παιχνίδι και το παιχνίδι τέχνη...


Δημιουργικό και ταυτόχρονα απολαυστικό ήταν το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιουνίου για όλους όσοι συμμετείχαν στις δραστηριότητες του Πολιτιστικού Οργανισμού.
Αρκετοί ήταν οι μικροί και οι μεγάλοι που παρακολούθησαν, με πολύ ενδιαφέρον, το εργαστήρι κατασκευής κούκλας με χαλτοπολτό.
Περισσότερες από τριάντα διαφορετικές μορφές, η μία καλύτερη από την άλλη, ήταν το αποτέλεσμα.








Το απόγευμα του Σαββάτου η πλάτσα του Κεραμιού "ζωντάνεψε" από τον ενθ
ουσιασμό, που είχαν με το παιχνίδι τους τα παιδιά.
Απλά, ξεχασμένα παιχνίδια που διασκέδασαν τους μικρούς μας φίλους και ξύπνησαν αναμνήσεις στους μεγαλύτερους.


Απαραίτητη η εξοικόνομηση ενέργειας παντού και πάντα....

Στη σημασία της εξοικονόμησης ενέργειας και σε απλούς καθημερινούς τρόπους για να την πετύχουμε αναφέρθηκε ο Αλέξανδρος Μαβής στην εκδήλωση με θέμα: "Εξοικονόμηση Ενέργειας στο σπίτι, στη γειτονιά, στη χώρα. Για μας και το περιβάλλον".
Περιεκτική η ομιλία του και σύντομη, άφησε περιθώριο για
ερωτήσεις, τοποθετήσεις και ουσιαστικό διάλογο σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, Α.Π.Ε., οικολογίας, κ.λ.π.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκε, από τον Πολιτιστικό Οργανισμό, ένα τρίπτυχο με οδηγίες εξοικονόμησης ενέργειας στην καθημερινότητά μας.



Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Ψηφίζω ...Νάξο

Μέσα από την εκπομπή του ΣΚΑΪ "I love GR" έχει ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής, μέσω ψηφοφορίας, των 10 καλύτερων περιοχών της Ελλάδας.
Στην εκπομπή της Πέμπτης 10 Ιουνίου έγινε η παρουσίαση της Νάξου, η οποία ανταγωνίζεται, στη συγκεκριμένη ψηφοφορία, την Αμοργό, την Μεθώνη, Κορώνη, Φοινικούντα και το Λεωνίδιο.

Μπορείτε να στηρίξετε με την ψήφο σας το νησί μας έως την Πέμπτη 17 Ιουνίου:
Μέσω διαδικτύου στην ιστοσελίδα www.Ilovegr.gr (έως 5 ψήφους).
Από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο στον αριθμό 9011900801 (έως 5 ψήφους ανά μέσο), ακολουθώντας τις φωνητικές οδηγίες.
Με SMS στο 54660 γράφοντας: Η3 (αντιστοιχεί στη Νάξο).

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Μπορούμε να κάνουμε το αύριο καλύτερο....

Εκδήλωση με θέμα:

«ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

στο σπίτι, στη γειτονιά, στη χώρα μας.

Για μας και το περιβάλλον»


Κεντρικός Ομιλητής: Αλέξανδρος Μαβής, βιοτεχνολόγος, περιβαλλοντολόγος, εκπρόσωπος δικτύου οικολογικών οργανώσεων Αιγαίου


Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

και ώρα 7:30 μ.μ.

στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών,

στο Φιλώτι


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα εκτεθούν τα έργα των μαθητών (νηπιαγωγείων και δημοτικών) του δήμου μας και θα επιλεγούν τα τρία καλύτερα που θα βραβευτούν.

Κατασκευή κούκλας κουκλοθέατρου, Εμψύχωση κούκλας, Θεατρικό Παιχνίδι, Κουκλοθέατρο


Το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Ιουνίου, 11 π.μ. - 2 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο κατασκευής κούκλας κουκλοθέατρου και εμψύχωσης, στο Χαλκί (Λύκειο Τραγαίας).
Το εργαστήριο μπορούν να παρακολουθήσουν μικροί (από 10 ετών) και μεγάλοι.
Το Σάββατο 12 Ιουνίου και ώρα 7 μ.μ. θα περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους στο Κεραμί για να πάρουν μέρος σε θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο, και σε πολλές άλλες εκπλήξεις.
Το εργαστήριο και η εκδήλωση είναι δωρεάν.

Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού "ταιριάζουν" στο νησί μας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: «Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού Ανάδειξη και αξιοποίησή τους στη Νάξο» το Σάββατο 29 Μαΐου στο Δαμαριώνα από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Δρυμαλίας, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων, την Ένωση Ξενοδόχων Νάξου, τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Νάξου, το Σύλλογο Μαζικής Εστίασης Νάξου και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Νάξου.

Εμπεριστατωμένες όλες οι εισηγήσεις έδωσαν στοιχεία για την "ταυτότητα" του νησιού, προτάσεις για την πορεία του και προβλημάτισαν.

«Μνημεία της Νάξου από την πλευρά του επισκέπτη», Στέλιος Λεκάκης / Ειρήνη Γρατσία, αρχαιολόγοι.
Πρόγραμμα: Τοπικές Κοινωνίες & Μνημεία, περιοδικό MOnuMENTA

«Αγροτουρισμός» Μιχάλης Λεβογιάννης, Γεωπόνος, Μέλος του Δ.Σ. της ΕΓΜΕΣΕ (Ένωση Γεωπόνων Μελετητών Ελλάδος – Συμβούλων Επιχειρήσεων)

«Λαϊκός Πολιτισμός και Ιστορικό Νησιωτικό Τοπίο» Τάσος Αναστασίου, Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτισμού και Εκπαιδευτικών Θεμάτων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων

"Η Γαστρονομία ως μέσο βελτίωσης και ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος και η πρακτική εφαρμογή του στη Νάξο με το πρόγραμμα Γεύση και πολιτισμός" Γιάννης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Συλλόγου Μαζικής Εστίασης

«Οικοτουρισμός στη Νάξο και Πουλιά» Γιάννης Κοντόπουλος, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

«Η προβολή στη διεθνή αγορά. Γνωρίζουμε σε ποια πελατεία απευθυνόμαστε;» Πέγκυ Μπαλιτσάρη, Δίκτυο Guest Inn

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο Δημήτρης Παπαδόπουλος χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά παρασκεύασε σεφουκλωτή, χοιρινό με γραβιέρα και φασκόμηλο και αμυγδαλωτά, τα οποία συμπλήρωσαν το δείπνο με τα παραδοσιακά εδέσματα που είχε ετοιμάσει ο Πολιτιστικός Οργανισμός.

Την Κυριακή 30 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ενδιαφέρουσα εκδρομή στην Πρωτόθρονη, όπου ο πατέρας Βασίλειος Σκόδρας με το μοναδικό του τρόπο παρουσίασε την ιστορία του ναού, στην ποτοποιία Βαλληνδρά με ξεναγό την πάντα πρόθυμη Ειρήνη Φραγκουδάκη, στο ελαιοτριβείο του Καλόξυλου (το πρώτο που λειτούργησε με ηλεκτρική ενέργεια στο νησί), στον καλαίσθητο παραδοσιακό ξενώνα "Βασιλική", στο Φιλώτι και με κατάληξη στη βρύση των Αριών.