Φορτώνει...
.

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Περισσότεροι σπόροι τοπικών ποικιλιών θα φυτρώσουν φέτος στο νησί μας

Πέρασαν τα τριακόσια, τα υφασμάτινα και χάρτινα σακουλάκια με σπόρους τοπικών παραδοσιακών ποικιλιών λαχανικών και λουλουδιών, που δόθηκαν στην εκδήλωση την Κυριακή 2 Μαΐου σε ένα πανέμορφο κτήμα (Κυπραίου) με παλιά και νέα φρουτόδεντρα, ελιές και μπαξέδες.
Διάφορα είδη φασολιών (πολίτικα, τσαουλιά, μαυρομάτικα, κ.ά.), κουκιά, μικρόκουκα, αγγούρια, κολοκύθια, γλυκοκολόκυθα, καρπούζια, τριών ειδών ντομάτες, πιπεριές καυτερές μικρές και μεγάλες, κρεμμύδι (φυτό), σκορδίλα, μελιτζάνες, ρεβύθια, βασιλικό (σγουρό και πλατύφυλλο) και αρκετά ακόμη είδη ήταν στη διάθεση των καλλιεργητών.
Οι σπόροι δίνονταν δωρεάν.
Επίσης δόθηκαν φυλλάδια με πρακτικές οδηγίες (μικρά μυστικά) καλλιέργειας και ανάπτυξης των φυτών και βασιλικοί και κατηφέδες (σε γλαστράκια).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο γεωπόνος Νίκος Νικολάκης έδωσε συμβουλές για τις καλλιέργειες, για τη διατήρηση των σπόρων και απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις.

Παράλληλα έγινε ο διαγωνισμός παραδοσιακού γλυκού του κουταλιού.
Τα βραβεία δόθηκαν στις κυρίες:
Μαρία Νικολάκη 1ο βραβείο (γλυκό κίτρο)
Πόπη Μαράκη 2ο βραβείο (γλυκό νεράτζι)
Αγλαΐα Δημητροκάλλη 3ο βραβείο (γλυκό λεμόνι)

Η βραδιά έκλεισε με μεζέδες και καλό κρασί και παραδοσιακή μουσική από το Βαγγέλη Κορρέ (τσαμπούνα) και το Στέφανο Ψαρρά (τουμπάκι) και την επιθυμία όλων να γίνει θεσμός η εκδήλωση αυτή (αρκετοί ήταν αυτοί που προσφέρθηκαν να τη φιλοξενήσουν την επόμενη χρονιά).

Ευχαριστούμε θερμά τους: Βαγγέλη και Γιάννη Κορρέ, Στέφανο Ψαρρά, Ειρήνη Κορρέ, Νίκο Νικολάκη και Γιάννη Καρποντίνη, οι οποίοι μας πρόσφεραν τους σπόρους.
Τις κυρίες που πήραν μέρος στο διαγωνισμό γλυκού του κουταλιού, την οικογένεια Κυπραίου για την προθυμία και τη φιλοξενία και όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπεύθυνος για το περιεχόμενο του σχολίου είναι ο συγγραφέας του.