Φορτώνει...
.

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

Παίξαμε ...μαθαίνοντας


Ένα διασκεδαστικό τρόπο γνώσης "ανακαλύψαμε" την Κυριακή 24 Οκτώβρη, μέσα από το παιχνίδι γνώσεων για τη Νάξο.
Δώδεκα ομάδες, από τρία ή τέσσερα άτομα η κάθε μία, "έπαιξαν" με κέφι. Αισιοδοξία προκάλεσε η συμμετοχή αρκετών μαθητών γυμνασίου και λυκείου.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την κλήρωση των ζευγαριών. Η κάθε ομάδα απάντησε σε 10 ερωτήσεις από επτά κατηγορίες (αρχαιότητα, βυζαντινή περίοδο, νεότερη ιστορία, γεωγραφία - φυσικό περιβάλλον, πολιτισμός - λαογραφία και γενικές), άλλες εύκολες και άλλες πιο δύσκολες.
Στο δεύτερο γύρο κληρώθηκαν οι έξι νικητές από τον πρώτο γύρο, ξανά σε ζευγάρια και αυτή τη φορά η κάθε ομάδα επέλεγε ερώτηση για τους αντιπάλους. Οι δύο ομάδες που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία έφτασαν στον τελικό. Οι ομάδες αυτές ήταν οι "ΑΝΑΞΙΟΙ" και οι "ΤΡΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ". Τελικός νικητής οι "ΤΡΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ".
Το κάθε μέλος της ομάδας πήρε βιβλία με θέμα τη Νάξο και από μία δωροεπιταγή 50 € από βιβλιοπωλείο.
Συγκλονιστικές όλες οι αναμετρήσεις με χιούμορ και αγωνία. Ένθερμο το κοινό.
Καταπληκτικός ως παρουσιαστής ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, άψογη η γραμματεία (Κατερίνα Γιαμούρη, Ειρήνη Σιδερή), απαραίτητος ο συντονισμός του προγράμματος μέσα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή από το Δημήτρη Κυπραίο, ο οποίος "έστησε" και το πρόγραμμα για το παιχνίδι.
Οι ερωτήσεις δημιουργήθηκαν από την Κατερίνα Γιαμούρη και την Κατερίνα Σιδερή.
Η απήχηση του παιχνιδιού μας έδωσε την ιδέα μετατροπής του σε επιτραπέζιο και σε παιχνίδι υπολογιστή.
Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν ως παίκτες και ως θεατές.
Επίσης το Στέφανο Ψαρρά (Ψαρροστέφανο) για τη βοήθειά του.
Πιστεύουμε ότι αποδείξαμε πως μπορούμε να παίζουμε ...μαθαίνοντας!

2 σχόλια:

  1. Μπράβο για μια ακόμα φορά στον πολιτιστικό οργανισμό που μας κάνει και ζηλεύουμε με τις εκπληκτικές ιδέες και τις πολύ καλές οργανωτικά εκδηλώσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΕΛΝΩ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΑΓΑΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΧΑ ΤΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ. ΠΑΡΑΛΚΟΛΟΥΘΩ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ, ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υπεύθυνος για το περιεχόμενο του σχολίου είναι ο συγγραφέας του.